Even voorstellen

Ik ben Peter, ben in mijn dertiger jaren en heb een vrouw en 2 kinderen. En nee, dit ben ik niet op de foto :) (vanuit privacyoverwegingen). Slim met geld omgaan is een hobby van mij. Ik denk bewust na over hoe ik geld kan besparen, en hoe ik (het liefst passief) geld kan verdienen. Mijn doel is om tegen de tijd dat ik 60 ben (en het liefst eerder), zelf de keuze te kunnen maken om eerder te stoppen met werken. Hoe ik dit wil bereiken deel ik met jullie via deze blog. Ik probeer een goede balans te vinden tussen voldoende sparen en investeren voor de toekomst, en leuke dingen blijven doen met het gezin. Op geluk moet je namelijk nooit besparen

 

Ik streef niet (volledig) het FIRE principe na (Financially Independent & Retire Early). In mijn situatie zou geld dan teveel mijn leven gaan beheersen. De uitgangspunten van FIRE spreken mij echter wel aan. Iedereen kan het op zijn eigen manier toepassen. 

Wat valt er nog meer over mijzelf te vertellen? Ook in mijn dagelijks werk als senior financieel adviseur bij een overheidsinstantie, ben ik bezig met geld (financieel beleid). In mijn vrije tijd kijk ik graag sport (voetbal, wielrennen, tennis en nog veel meer) en zit ik zelf graag op mijn wielrenfiets. Verder heb ik steeds meer interesse in duurzaamheid. Ik hoop dat mijn kinderen en wellicht achterkleinkinderen ook nog in een fijne wereld kunnen leven. Daarom probeer ik ook te investeren in duurzame/groene initiatieven. Het mooie is dat zulke investeringen niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Al snap ik dat sommige investeringen niet voor iedereen zijn weggelegd. 

Via mijn blogs deel ik graag hoe ik tegen geld aankijk en neem ik jullie mee in mijn manier van geld besparen en investeren.